Candát na bylinkách
Seznam surovin
- candát 4 porce (filety)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej
- máslo
- pepř černý (mletý)
- sůl
- fenykl 4 kusy
- smetana 4 decilitry
- česnek 1 stroužek
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na bylinkovou omáčku:
- olej olivový 1/2 decilitru
- petržel hladkolistá 1 kus
- rukola 1 hrst
- bazalka 6 listů
- oregano 1 snítka
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme je z obou stran v pánvi na oleji s kouskem másla a uložíme v teple.
Fenykly očistíme, nakrájíme spolu s česnekem na plátky a pomalu je orestujeme na olivovém oleji. Když začnou zlátnout, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a pomalu dusíme asi 5 minut. Fenykl odstavíme z ohně a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Všechny přísady na bylinkovou omáčku kromě soli a pepře rozmixujeme na hladkou pastu, osolíme ji a opepříme. Na talíře rozdělíme fenykl na smetaně, přidáme opečené porce candáta a nakonec bylinkovou omáčku. Podáváme s různě upravenými brambory.
Poznámka k receptu
Suroviny na omáčku mixujeme jen krátce, aby nezhořkla.
Načítám komentáře...