Candát po zámecku
Postup přípravy
V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem. Po částech vmícháme hrubou mouku a trochu soli. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je vmícháme do připraveného těstíčka, které by mělo být trochu hustší.
Filety z candáta osolíme a obalíme je ze všech stran v těstíčku. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova.
Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla (nebo ve zbylém výpeku z ryb). Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Candát je považován za noblesní rybu. Jeho maso patří mezi nejjemnější ze sladkovodních ryb, s minimem kostí, a také exotické, protože trochu připomíná jemné maso kraba. Nemáte-li candáta, použijte maso ze štiky, které je také velmi chutné a pevné.
Načítám komentáře...