Candát s bramborovojablečným salátem
Seznam surovin
- candát 4 kusy (filátka, každé asi 150 g)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nakrájená)
- máslo 20 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- sůl
Na salát:
- brambory 6 kusů (střední, uvařené ve slupce)
- jablka 2 kusy
- smetana zakysaná 100 gramů
- majonéza 70 gramů
- víno bílé 1 decilitr
- ořechy 50 gramů (nakrájené)
- rozinky 50 gramů
- cibulka jarní 1 kus
- křen 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Filátka z candáta krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Máslo rozpustíme, osolíme, přimícháme citronovou kůru a touto směsí potřeme připravená filátka. Zakryjeme je mikrotenovou fólií a uložíme v chladničce.
Rozinky krátce povaříme v bílém víně a necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme je jádřinců a čtvrtky nakrájíme ještě na plátky. V míse smícháme majonézu se zakysanou smetanou, olejem, křenem, rozinkami a směs osolíme. Přidáme brambory, jablka, očištěnou nakrájenou jarní cibulku a ořechy a salát opatrně promícháme.
Pekáček vytřeme olivovým olejem, položíme do něj filátka, posypeme je lehce petrželkou a vložíme na 6 - 8 minut do trouby rozpálené na 220 °C. Upečená filátka rozdělíme na talíře a doplníme salátem.
Načítám komentáře...