Candát s estragonovým velouté

Seznam surovin

Estragonové velouté:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív si připravte omáčku (velouté). V kastrůlku poduste na másle šalotku. Přilijte bílé víno a vermut.

2. Za stálého míchání přiveďte směs k varu. Ztlumte žár a duste přibližně 25 minut. Tekutina v kastrůlku se musí zredukovat o dvě třetiny.

3. Jakmile směs připomíná konzistencí sirup, přidejte do základu vývar, zamíchejte a opět přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření dalších 20 minut, až se vývar zredukuje přibližně na polovinu. Nyní přilijte smetanu, zamíchejte a opět přiveďte k varu. Vařte, až se směs zredukuje na polovinu a omáčka bude hustá. Před podáváním omáčku přeceďte přes jemné síto a vmíchejte do ní najemno nasekaný estragon.

4. Rybí fi lety osolte a opepřete a v pánvi je orestujte na olivovém oleji. Nejprve 3 minuty kůží dolů, poté je otočte a nechte chvíli dojít. Na talíři porci candáta přelejte omáčkou a ozdobte estragonem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...