Candát s estragonovým velouté
Seznam surovin
- candát 4 plátky (filety s kůží)
- olej olivový 1 lžíce (extra panenský)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- estragon 1 snítka (čerstvý, na ozdobu)
Estragonové velouté:
- máslo 15 gramů
- cibule šalotka 4 kusy (najemno nasekané)
- víno bílé 300 mililitrů
- vermut 75 mililitrů (suché)
- vývar 375 mililitrů (silný, kuřeci, telecí či rybí)
- smetana na šlehání 375 mililitrů
- estragon 1 lžíce (čerstvý)
Postup přípravy
1. Nejdřív si připravte omáčku (velouté). V kastrůlku poduste na másle šalotku. Přilijte bílé víno a vermut.
2. Za stálého míchání přiveďte směs k varu. Ztlumte žár a duste přibližně 25 minut. Tekutina v kastrůlku se musí zredukovat o dvě třetiny.
3. Jakmile směs připomíná konzistencí sirup, přidejte do základu vývar, zamíchejte a opět přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření dalších 20 minut, až se vývar zredukuje přibližně na polovinu. Nyní přilijte smetanu, zamíchejte a opět přiveďte k varu. Vařte, až se směs zredukuje na polovinu a omáčka bude hustá. Před podáváním omáčku přeceďte přes jemné síto a vmíchejte do ní najemno nasekaný estragon.
4. Rybí fi lety osolte a opepřete a v pánvi je orestujte na olivovém oleji. Nejprve 3 minuty kůží dolů, poté je otočte a nechte chvíli dojít. Na talíři porci candáta přelejte omáčkou a ozdobte estragonem.
Načítám komentáře...