Candát se špenátovými noky

Seznam surovin

Na noky:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme noky. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je, ihned zchladíme ve studené vodě, z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Uvařené brambory zchladíme, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Přidáme k nim celá vejce, žloutky, mouku, solamyl, nastrouhaný parmazán, oloupaný a nastrouhaný stroužek česneku, osolíme a těsto lehce propracujeme. Přidáme nakrájený špenát, těsto opět opatrně propracujeme a necháme asi 10 minut odležet. Pak z těsta lžící vytvarujeme noky, opatrně je vkládáme do většího množství vrocí osolené vody a vaříme 10 minut.

Připravíme žloutkovou omáčku. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a lžíci pažitky zalijeme 5 lžícemi vody, octem a vínem, přidáme cukr a podusíme 2 minuty bez pokličky. Žloutky rozšleháme se solí a pepřem, po kapkách vešleháme olej, pak rozehřáté máslo a nakonec cibulovou směs a nasekaný estragon.

Stejnoměrné porce candáta osolíme, opeříme a zprudka opečeme na másle kůží dolů (asi 5 - 6 minut). Pak je obrátíme, vypneme plamen a maso necháme dojít. Na talíře rozdělíme bramborové noky, položíme na ně porce candáta a přelijeme žloutkovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...