Candát se špenátovými noky
Seznam surovin
Na noky:
- brambory 300 gramů (moučné)
- špenát 1 balení (čerstvý)
- mouka pšeničná polohrubá 110 gramů
- žloutek 5 kusů
- vejce 2 kusy
- sýr Parmezán 60 gramů
- moučka bramborová (škrob) 10 gramů
- česnek 1 stroužek
Na omáčku:
Postup přípravy
Nejdříve připravíme noky. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je, ihned zchladíme ve studené vodě, z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Uvařené brambory zchladíme, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Přidáme k nim celá vejce, žloutky, mouku, solamyl, nastrouhaný parmazán, oloupaný a nastrouhaný stroužek česneku, osolíme a těsto lehce propracujeme. Přidáme nakrájený špenát, těsto opět opatrně propracujeme a necháme asi 10 minut odležet. Pak z těsta lžící vytvarujeme noky, opatrně je vkládáme do většího množství vrocí osolené vody a vaříme 10 minut.
Připravíme žloutkovou omáčku. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a lžíci pažitky zalijeme 5 lžícemi vody, octem a vínem, přidáme cukr a podusíme 2 minuty bez pokličky. Žloutky rozšleháme se solí a pepřem, po kapkách vešleháme olej, pak rozehřáté máslo a nakonec cibulovou směs a nasekaný estragon.
Stejnoměrné porce candáta osolíme, opeříme a zprudka opečeme na másle kůží dolů (asi 5 - 6 minut). Pak je obrátíme, vypneme plamen a maso necháme dojít. Na talíře rozdělíme bramborové noky, položíme na ně porce candáta a přelijeme žloutkovou omáčkou.
Načítám komentáře...