Céviche ze pstruha

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z filetů pstruha odstraňte kůži, nakrájejte je na kousky velikosti sousta a osolte. V misce smíchejte olej, cukr a šťávu z 1 citronu, prošlehejte a polovinu zálivky nalijte na ryby. Lehce je promíchejte, aby se v tekutině obalily, a uložte nejméně na 30 minut do lednice.

2. Nastrouhaný křen smíchejte s crème fraîche, podle chuti osolte a lehce zakápněte citronovou šťávou. Quinou uvařte podle návodu doměkka, poté ji slijte a dejte marinovat do odložené zálivky, která zbyla ze pstruhů. V pánvi nasucho rozehřejte kurkumu, aby se rozvoněla, pak ji zalijte olejem, prošlehejte a ihned stáhněte z plotny. Nechte zchladnout. Nakonec olej opatrně vlijte do misky (kal na dně vylijte), přidejte šťávu z 2 citronů a promíchejte.

3. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Vsypte do misky ke kurkumovému oleji a promíchejte. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky s ledovou vodou (díky tomu budou křehčí).

4. Vyndejte z lednice pstruhy - maso by mělo ztratit průhlednost a zbělat, jako by bylo uvařené. Rozdělte je na talíře, obložte scezenými jablky a naneste na ně ochucenou crème fraîche. Na ně rozdělte marinovanou quinou a ředkvičky. Podávejte posypané koprem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...