Filátka z amura na kořeněné omáčce
Seznam surovin
- amur 600 gramů (očištěné filety)
- slanina 150 gramů
- olej 1 decilitr
- mrkev 100 gramů
- celer 100 gramů
- cibule 1 kus
- smetana zakysaná 250 gramů
- vývar rybí 1 decilitr
- brambory 1 kilogram
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo
Postup přípravy
Nakrájíme osm filátek a vždy dvě proložíme na plátky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a dáme dopéct do trouby.
Mezitím nastrouháme zeleninu nahrubo, cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, povaříme, rozmixujeme a nakonec přidáme kysanou smetanu.
Omáčkou přelitou hotovou rybu servírujeme s uvařeným bramborem maštěným máslem s petrželí.
Načítám komentáře...