Filet z candáta se sezonní zeleninou
Seznam surovin
- candát 130 gramů (filet)
- zelenina 150 gramů (sezonní)
- víno bílé 1/2 decilitru
- vývar rybí 1 decilitr
- máslo 20 gramů
- mouka pšeničná hladká 10 gramů
- šafrán 1 špetka (malá)
Postup přípravy
Filety candáta (osolené) opečeme.
Omáčka: Z másla a mouky si připravíme jíšku. Rybí vývar přivedeme do varu, přidáme víno, šafrán, a jíšku. Důkladně rozmícháme a provaříme.
Na másle a mírném ohni lehce opečeme spařenou zeleninu. Volíme sezonní čerstvou zeleninu, např. brokolici, mrkev, řapílatý celer, cherry rajče, květák atp.
Podáváme opečený kousek candáta obložený máslovou zeleninou a šafránovou omáčkou.
Načítám komentáře...