Kapr Marengo
Seznam surovin
- kapr 4 kusy (filety)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- tuk ztužený (100%) 60 gramů (nebo máslo)
- cibule 1 kus
- žampiony 100 gramů (čerstvé)
- víno červené 2 decilitry (může být sladší)
- rajčata 300 gramů
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na tuku.
Přidáme jemně pokrájenou cibuli, a když se šťáva pod rybou vysmahne, přidáme očištěné a na tenké plátky pokrájené žampiony.
Podlijeme červeným vínem a vmícháme oloupaná a na drobné kostičky pokrájená rajčata. Spolu podusíme a dochutíme rozetřeným česnekem. Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka k receptu
Pro lepší chuť rybího masa se doporučuje před zpracováním je osolit a nechat krátce odpočinout. Sůl má schopnost vytáhnout z masa část vody, maso pak nebude tak blátivé.
Načítám komentáře...