Kapr na černo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapra rozdělíme na půlky a naporcujeme. Porce ryby pak vložíme do vroucí osolené vroucí vody, zvolna je povaříme asi 12 - 14 minut a vyjmeme z vody.

Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme společně s částí cukru na polovině másla dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme opláchnutý citron nakrájený na plátky, přilijeme ocet, procezený vývar z ryb, vše zahustíme jíškou připravenou z druhé části másla a hladké mouky a rozšleháme. Přidáme strouhaný perník, divoké koření, povidla a za častého míchání zvolna vaříme nejméně 1 hodinu.

Omáčku dochutíme solí, přimícháme do ní červené víno a případně ještě trochu cukru a přecedíme ji přes husté síto. Nakonec do ní přidáme opláchnuté a spařené rozinky, spařené a oloupané mandle a na nudličky nakrájené a ve vodě povařené sušené švestky.

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s krupicovými nočky nebo houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete-li oloupat mandle, stačí je na chvíli vložit do vařící vody, nechat odkapat a po prochladnutí stáhnout slupku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...