Kapr na červeném víně s bramborovými pusinkami

Seznam surovin

Na kapra:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Porce kapra osolte a nechte odležet v chladu, ideálně přes noc. Důkladně otřete a znovu osolte. Cibuli nakrájejte na klínky a vylož- te s ní pekáč, přidejte neoloupané stroužky česneku, bobkový list a tymián. Na zeleninové lůžko dejte porce kapra, přelijte vínem a posypte hrubě mletým pepřem. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 - 40 minut. Během pečení rybu občas přelijte výpekem. Hotovou uchovejte v teple, šťávu přeceďte do rendlíku (zeleninu nevyhazujte), a je-li třeba, zredukujte, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a jen krátce provařte.

2. Brambory oloupejte a ve vroucí osolené vodě uvařte doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Jakmile se máslo vstřebá, vyšlehejte hladkou kaši a přimíchejte vejce. Každé brambory jsou trochu jiné, takže podle potřeby přilijte mléko (nemusíte po užít všechno a možná ho nebudete potřebovat vůbec), abyste kaši naředili do požadované konzistence. Měla by být hustší, aby pusinky držely tvar. Kaší naplňte zdobicí sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky a pečte na 200 °C asi 10 - 15 minut dozlatova. Podávejte s kaprem, pečenou cibulí a česnekem, přelité šťávou z vína.

Poznámka k receptu

Výraznou šťávu z vína si nejlépe užijete v kombinaci s pusinkami z bramborové kaše. Stejně dokonale se doplňuje i příprava – než se kapr upeče, připravíte bramborovou kaši, pak stačí vyměnit plechy v troubě, a než dokončíte omáčku, pusinky budou hotové. „

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...