Kapr na modro
Seznam surovin
- kapr 1 kus
- celer 1/2 kusu
- petržel kořenová 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- cibule 4 kusy
- citronová kůra
- hřebíček 15 kusů ( celý )
- pepř 10 kuliček
- nové koření 10 kuliček
- bobkový list
- tymián
- ocet
- sůl
Postup přípravy
Do většího hrnce vložíme zeleninu nakrájenou na tenké proužky, přidáme citronovou kůru, zalijeme vodou (asi 2 litry) a vaříme asi 10 minut i se sáčkem s kořením.
Rybu polijeme horkým octem, osolíme a vložíme do hrnce na předvařenou zeleninu (sáček s kořením odstraníme) a pod podklicí velmi zvolna vaříme 30 - 45 minut. Když se dá vytrhnout ploutev na zádech u ocasu, kapr je hotový.
Jako příloha jsou dobré vařené brambory posypané nasekanou petrželí a strouhaný křen promíchaný se šlehačkou.
Načítám komentáře...