Kapr na pivu se žampiony
Seznam surovin
- kapr 4 kusy
- pivo světlé 1 litr
- cibule 1 kus
- žloutek 3 kusy
- petržel hladkolistá 1 hrst
- jíška 2 lžíce (máslové)
- ocet vinný 1 lžička
- bobkový list 2 listy
- pepř černý 4 kuličky
- sůl
- žampiony 200 gramů
- máslo (na pečení)
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme pivo, přidáme bobkové listy, celý pepř a rozkrojenou neoloupanou cibuli a přivedeme k varu. Vložíme porce kapra, hrnec zakryjeme poklicí a na mírném ohni pomalu dusíme 15 minut. Měkkého kapra vyjmeme a uložíme v teple.
Vývar vhrnci zahustíme jíškou, provaříme a přecedíme. Dochutíme ho solí a vinným octem a vmícháme do něj nasekanou petrželku a žloutky.
Do vývaru na závěr vložíme kapra, necháme ho lehce prohřát, rozdělíme na talíře a podáváme například s vařenými brambory nebo chlebem.
Poznámka k receptu
Míso žampiónů, zkuste použít čerstvé malé hříbky.
Načítám komentáře...