Kapr na žampionech
Seznam surovin
- kapr 4 porce (filety)
- žampiony 250 gramů
- máslo 150 gramů (rozpuštěné )
- sůl
- pepř
- šťáva citronová
- citron 1/2 kusu (na ozdobu )
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobu)
Postup přípravy
Porce kapra osolte, opepřete a pokapte citronovou šťávou. Obdélníky alobalu potřete máslem, rozložte na ně rybu, poklaďte plátky očištěných žampionů, navrch každé porce dejte oříšek másla a pečlivě zabalte.
Balíčky dejte na plech nebo do pekáčku, vložte do trouby či na gril a pečte nebo grilujte 15-20 minut (v polovině pečení obraťte kleštičkami).
Hotové porce vybalte na nahřáté talíře, ozdobte dílky citronu a zelenou petrželkou.
Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky a krokety, nezapomeňte také na čerstvou zeleninu.
Načítám komentáře...