Kapr po valticku
Seznam surovin
- kapr 1 kilogram
- slanina anglická 4 plátky
- ořechy vlašské 80 gramů
- víno bílé 1,5 decilitru
- česnek 4 stroužky
- citron 1/2 kusu
- máslo 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- paprika pálivá 1 špetka (mletá)
- sůl
- pažitka (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Kapra opláchneme, osušíme a nařežeme na okovy nebo řezy. Naskládáme je do mísy, posypeme mletou paprikou se solí, pokapeme citronem a poklademe plátky česneku. Mísu překryjeme fólií a uložíme alespoň na dvě hodiny v chladu, aby se rybí maso odleželo.
Pak porce kapra rozložíme na plech potřený máslem, posypeme je slaninou nakrájenou na proužky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 10 minutách teplotu stáhneme na 150 °C, kapra podlijeme vínem a pečeme dalších 10 minut. Na závěr přidáme na plech nahrubo nasekané ořechy a kapra dopečeme dozlatova a dokřupava.
Rybí porce rozdělíme na talíře, přelijeme je výpekem z plechu, posypeme ořechy a pažitkou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bramborovým salátem.
Načítám komentáře...