Kapr po vinařsku
Seznam surovin
- kapr 1 kus (vykuchaný a vykoštěný )
- žampiony 60 gramů
- hroznové víno 100 gramů
- víno bílé 100 mililitrů
- ořechy vlašské 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- máslo 20 gramů
- olej
- citron
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kapra naporcujte, pokapejte vínem, osolte, opepřete a opečte z obou stran na oleji.
Porce vyndejte a uložte v teple. Ve vypečeném omastku osmažte oloupané a na plátky nakrájené žampiony. Přidejte mouku a máslo a zalijte zbytkem vína. Směs dobře rozmíchejte, ochuťte solí a pepřem a povařte 5 minut.
Potom přidejte oprané kuličky hroznového vína a už jen prohřejte.
Porce masa přelijte omáčkou, posypte nasekanými ořechy a ozdobte plátky citronu. Podávejte s bramborovými kroketami nebo opečenými bramborami.
Načítám komentáře...