Kapr s gremolato a gratinované brambory

Seznam surovin

Na kapra:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte bramborový gratin: brambory oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a vyskládejte do zapékací misky nebo do kokotek. V misce smíchejte smetanu, nastrouhaný parmazán, tymián, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směsí přelijte brambory. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut (kokotky a menší zapékací misky asi 25 minut).

2. Než se brambory upečou, rozdělte filet na porce, osolte ho a opepřete. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, prolisovaný česnek, nasekanou petržel a jemně směs promněte, aby se chutě spojily. Gremolatu navršte na ryby a zakápněte olivovým olejem. Jakmile jsou brambory hotové, vložte ryby do trouby a pečte asi 10 - 15 minut, podle velikosti. Brambory nemusíte udržovat v teple. Než se upeče kapr, odleží se, zpevní a budou se dobře nabírat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...