Kapr s vepřovým na čínský způsob
Seznam surovin
- kapr 1/2 kusu (velký filet, bez kostí)
- bambusové výhonky 1/2 hrnku (sterilované nudličky)
- vepřové maso 1/2 hrnku (libové, nakrájené na kostičky)
- houby 1/2 hrnku (šitake)
- šunka 4 plátky
- cibule 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- víno 4 lžíce (rýžové)
- sójová omáčka 4 lžíce
- olej 2 lžíce
- zázvor 1 lžička (strouhaný)
- sůl
- rýže 4 kopečky (4 porce, na přílohu)
Postup přípravy
Rybí filet opláchneme, osušíme, potřeme vínem a necháme 10 minut odležet. Potom jej zprudka opečeme na pánvi se lžící oleje, osolíme a dáme na pekáček.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 minut. V pánvi zprudka orestujeme na zbytku oleje pokrájenou cibuli, houby, bambusové výhonky a vepřové maso, přidáme zázvor, pokrájenou cibulku se šunkou a omáčku.
Orestovanou směs rozprostřeme na filet, zakryjeme alobalem a pečeme dalších 10 minut. Podáváme s rýží
Poznámka k receptu
Kapra můžete připravovat také nakrájeného na kousky. Postupujte stejně a na konci přípravy vše smíchejte
Načítám komentáře...