Kapr se zelím
Seznam surovin
- kapr 500 gramů
- zelí kysané 500 gramů
- sádlo 50 gramů
- cibule 100 gramů
- paprika sladká 15 gramů (s pálivou paprikou)
- vývar rybí 250 mililitrů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- sůl
- kmín (drcený)
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme sladkou i pálivou papriku, krátce zpěníme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Zjemníme šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou.
2. Očištěného kapra pokrájíme na větší kousky (jako na guláš), vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, podlijeme rybím vývarem, vložíme do trouby a upečeme do poloměkka. Kousky kapra servírujeme na hnízdě z podušeného zelí.
Načítám komentáře...