Kapr v sýrovopepřové krustě
Seznam surovin
- kapr 4 plátky (podkovy)
- rohlík 2 kusy (nebo světlé housky)
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- sůl
- olej (na smažení)
Na salát:
- brambory 6 kusů (střední vařené ve slupce)
- cibule červená 1 kus (velká)
- houby nakládané 100 gramů
- okurky 2 kusy (sterilované)
- olej 4 lžíce
- hořčice ostrá 1 lžíce
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Porce kapra osolíme, posypeme pepřem a necháme asi 20 minut odležet. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme je do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, okurky na kostičky a obojí přidáme spolu s nakládanými houbami do mísy s bramborami. Opatrně přimícháme hořčici s olejem a salát podle chuti přisolíme a opepříme.
Bílé pečivo nasekáme v sekacím strojku na hrubší drť, smícháme ji s parmazánem a rybí podkovy v ní z obou stran obalíme. Drť k rybímu masu dobře přimáčkneme, podkovy položíme na rozpálenou pánev se 2 lžícemi oleje a zprudka je opečeme z obou stran dozlatova. Pak je přeložíme do pekáčku,
vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C a dopečeme dozlatova.
Připravený salát rozdělíme na talíře a každou porci doplníme pečenou kapří podkovou.
Načítám komentáře...