Kapr v trojobalu
Seznam surovin
- kapr 4 kusy (podkůvky)
- šťáva citronová
- mouka pšeničná hladká
- vejce 3 kusy
- strouhanka
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Vykuchaného a šupin zbaveného kapra omyjte, osušte a ostrým nožem naporcujte na podkůvky o výšce přibližně 2,5 cm.
2. Každou porci dobře osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte aspoň hodinu v chladu odležet.
3. Pak je obalujte nejprve v hladké mouce,poté v lehce osolených a prošlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance. Dlaní ji přimáčknete a přebytečnou oklepnete.
4. Podkůvky vkládejte do nádoby s vyšší vrstvou dobře rozehřátého tuku. Nechte asi 2 minuty zatáhnout, pak snižte plamen a pozvolna smažte, až strouhanka krásně zezlátne. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových kuchyňských utěrkách.
Načítám komentáře...