Kapr zapečený v paprikové směsi
Seznam surovin
- kapr 6 porcí
- mouka pšeničná hladká 70 gramů
- olej
- cibule 2 kusy (velká)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- víno bílé 500 mililitrů
- rajčata 300 gramů
- citron 1 kus
- paprika sladká 2 lžičky
- paprika pálivá 1/2 lžičky (nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Kapra naporcujte, osolte a obalte v hladké mouce smíchané s mletými paprikami. Každou porci osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Maso vyjměte, vložte do olejem vytřeného pekáčku a uchovejte v teple.
Cibule nakrájejte na tenká kolečka a vložte je do zbylého oleje. Když zezlátne, přidejte spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a víno. Směs za stálého míchání povařte asi 3 minuty, osolte, zakápněte citronem a vmíchejte trošku citronové kůry. Přilijte ji do pekáčku k rybě, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a zapečte 5 - 10 minut.
Podávejte ozdobené dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo krokety.
Poznámka k receptu
Do zeleninové směsi můžete zamíchat lžíce nasekané zelené petrželky.
Načítám komentáře...