Kapří hranolky
Seznam surovin
- kapr 500 gramů (filety)
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- paprika sladká 1 lžíce (koření)
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- strouhanka 200 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 1 dávka (troška)
- citron 1 kus
- tatarská omáčka 1 balení (Spak)
Postup přípravy
Filety nakrájejte na kousky, poté je osolte a opepřete. Připravte si 3 misky. Do jedné nasypte mouku s paprikou a promíchejte. Do druhé vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, sůl a prošlehejte. Do poslední misky nasypte strouhanku. Kousky kapra obalujte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a kapra usmažte dozlatova. Pokud chcete připravit zdravější variantu bez oleje, použijte horkovzdušnou fritézu nebo vyskládejte kousky kapra na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě dozlatova. Hotové kapří hranolky pokapejte citronovou šťávou a podávejte s tatarkou.
Načítám komentáře...