Kapří nugety s vídeňským bramborovým salátem
Seznam surovin
Na nugety:
- kapr 1 plátek (filet)
- žloutek 1 kus
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- pomerančová kůra (z 1 citronu)
- semínka fenyklová 1 lžička (drcená)
- muškátový oříšek 1 špetka
- mandle 50 gramů (plátky)
- olej (na smažení)
- vejce (na obalení)
- sůl
- pepř bílý
Příloha:
- brambory 500 gramů (typ A)
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- hořčice dijonská 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- cibule červená 1 kus
- okurky sterilované 10 kusů (cornichonky)
- kapary 2 lžíce
- sůl
- pepř
- pažitka (čerstvá k podávání)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte salát. Brambory uvařte ve slupce doměkka, ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka. Olej a hořčici vyšlehejte a nalijte na brambory, přidejte najemno nakrájené cornichonky, kapary a vše přelijte horkým vývarem. Lehce promíchejte a nechte odstát - brambory mezitím vstřebají většinu tekutiny. Nakonec přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka a posypte pažitkou.
2. Než se salát odleží, připravte nugety. Kapří filet zbavte kůže a pinzetou vyberte viditelné kosti. Rybu nakrájejte na větší kostky, vložte do food processoru a společně se žloutkem a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, přidejte drcená fenyklová semínka, muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Promíchejte a nechte chvilku odležet v lednici.
3. Pak ze směsi vytvarujte kuličky nebo jiné tvary, protáhněte je rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance smíchané s plátky mandlí. Nakonec je pomalu smažte ve vyšší vrstvě oleje.
Poznámka k receptu
Vídeňský bramborový salát je skvělá alternativa toho tradičního s majonézou. A nugety? Výborný způsob, jak připravit kapra bez kostí.
Načítám komentáře...