Kapří šunka s čočkovým salátem

Seznam surovin

Na salát:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filet masa opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, posypeme želatinou, osolíme a opepříme. Na pracovní plochu rozprostřeme asi 30 cm fólie, na ni položíme 3 plátky šunky a na ně střídavě narovnáme maso se zbylou šunkou.

Vše pevně stočíme, konce zavážeme provázkem jako bonbon, celý váleček zabalíme do alobalu a necháme 15 minut odležet.

Šunku vaříme zvolna asi 30 minut, necháme ji vychladnout a pak ještě v lednici ztuhnout přes noc.
Obě čočky uvaříme do poloměkka. Karotku s řepou nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. Čočku se zeleninou promícháme v míse s nakrájenou
cibulkou, solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem. Salát necháme v lednici 30 minut rozležet. Zakysanou smetanu na omáčku -promícháme s jogurtem, křenem a podle chuti přisolíme. Plátky
šunky podáváme se salátem doplněným jogurtovou omáčkou a lístky čerstvé bazalky.

Poznámka k receptu

Stejně můžete připravit šunku také z mořských ryb nebo lososa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...