Krakonošův pstruh
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (vykuchaný)
- bylinky 1 svazek (rozmarýn, petrželka, majoránka, tymián apod.)
- olej olivový 1 decilitr
- víno bílé 1/2 decilitru (sladké)
- šťáva citronová 1,5 lžíce
- jalovec 1 lžíce (kuličky)
- borovička (nebo gin, troška)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pstruhy opláchneme vodou, osušíme, lehce je osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odpočinout.
Mezitím v misce smícháme citronovou šťávu s bílým vínem, olivovým olejem a třemi kuličkami jalovce a přidáme několik kapek Borovičky nebo Ginu (všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu). Směs rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem) tak, aby se vytvořila marináda hustší konzistence.
Do břišní dutiny každého pstruha vložíme několik větviček bylinek a pstruhy rozložíme do pekáčku. Potřeme je připravenou marinádou a necháme odležet hodinu v chladu.
Pak pstruhy vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20 – 30 minut dozlatova. Podáváme je s různě upravenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Načítám komentáře...