Lečo s rybou
Seznam surovin
- ryba sladkovodní 4 porce (kapr, amur, lín)
- rajčata 4 kusy
- paprika žlutá 1 kus
- paprika červená 1 kus
- cibule 1 kus (střední)
- olej 1/2 decilitru
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Rybí maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, polovinu nakrájíme na kostičky a zbytek na osminky.
Ve větší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí maso na něm zprudka opečeme. Osolíme ho a přeložíme na mísu. Do pánve s výpekem nasypeme papriky, cibuli a kostičky rajčat. Zeleninu promícháme, krátce orestujeme a necháme dusit.
Když se rajčata rozdusí, přidáme do pánve osminky rajčat, promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme opečené ryby a necháme je dobře prohřát. Podáváme s chlebem.
Načítám komentáře...