Lín na paprice
Seznam surovin
- lín 4 porce (filety bez kůže a kostí, nakrájené na kousky)
- brambory 800 gramů
- vývar zeleninový 6 decilitrů (nebo voda)
- smetana na vaření 4 decilitry
- paprika 2 kusy (barevná)
- cibule 1 kus (menší)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá, podle chuti i pálivá)
- česnek 1 stroužek
- olej olivový
- máslo (kousek)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- kopr 2 snítky (na ozdobu)
Postup přípravy
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek krátce orestujeme v kastrolu na oleji s kouskem másla. Zaprášíme je mletou paprikou, krátce opražíme, zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané brambory, osolíme, opepříme a pomalu vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké.
Mezitím rozkrojíme papriky na půlky, odstraníme z nich semínka, pokapeme je olivovým olejem a opečeme je pod grilem, dokud slupka nezčerná. Necháme je trochu prochladnout, pak slupku oloupeme a papriky nakrájíme na menší kousky.
Brambory vyjmeme z kastrolu, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, chvíli ji provaříme a pak rozmixujeme dohladka. Vrátíme do ní zpět brambory, přidáme kousky lína a nakrájenou grilovanou kapii, dochutíme solí a pepřem a ještě společně 5 minut pomalu podusíme. Na talíři každou porci ozdobíme čerstvým koprem.
Načítám komentáře...