Lín na paprice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek krátce orestujeme v kastrolu na oleji s kouskem másla. Zaprášíme je mletou paprikou, krátce opražíme, zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané brambory, osolíme, opepříme a pomalu vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké.

Mezitím rozkrojíme papriky na půlky, odstraníme z nich semínka, pokapeme je olivovým olejem a opečeme je pod grilem, dokud slupka nezčerná. Necháme je trochu prochladnout, pak slupku oloupeme a papriky nakrájíme na menší kousky.

Brambory vyjmeme z kastrolu, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, chvíli ji provaříme a pak rozmixujeme dohladka. Vrátíme do ní zpět brambory, přidáme kousky lína a nakrájenou grilovanou kapii, dochutíme solí a pepřem a ještě společně 5 minut pomalu podusíme. Na talíři každou porci ozdobíme čerstvým koprem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...