Lín s bramborovo-křenovým pyré a pažitkovou emulzí

Seznam surovin

Na 4 porce:

Pažitková emulze:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z každé ryby odkrojte dva filety. Osušte je, osolte a pomasírujte v dlaních. Pak stočte jako závitky a zpevněte špejlí. Krátce je smažte na rozehřáté směsi másla a oleje tak, aby ryba zůstala šťavnatá.

2. Celé omyté brambory uvařte ve slupce (v osolené vodě) doměkka. Pak je slijte, oloupejte a prolisujte nebo najemno nastrouhejte do kastrolu s ohřátou smetanou. Přidejte křen a vše promíchejte na hladké pyré. Osolte a podávejte s rybou a pažitkovou emulzí.

3. Pažitková emulze: Vývar svařte (zredukujte) asi na 150ml. Přilijte do něj smetanu a přibližně 3 minuty ještě společně provařte. Do tohoto základu vsypte najemno nakrájenou pažitku, přilijte trochu citronové šťávy a poté rozmixujte dohladka. Hladkou emulzi ještě dochuťte solí a pepřem.

Poznámka k receptu

Chuť těchto rybích závitků báječně odpichuje pikantně ochucená kaše a pažitka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...