Okoun nilský s tymiánem a rajčatovým salátem I
Seznam surovin
- ryba sladkovodní 1 porce (Okoun nilský - filet)
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- rajčátka cherry 500 gramů
- česnek 2 stroužky
- cibulka jarní 2 kusy
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- ocet Balsamico 3 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do mísy vlijte balsamico, 3 lžíce oleje a prošlehejte vidličkou. Přidejte rozpůlená rajčata, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekanou bazalku. Osolte, opepřete a promíchejte.
2. Okouna osolte, opepřete, posypte nasekaným tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Na pánvi rozpalte zbylý olej a opečte rybu z obou stran lehce dozlatova. Podávejte s rajčatovým salátem.
Poznámka k receptu
Pokud jste okouna nilského ještě neochutnali, je nejvyšší čas to napravit. Tuhle dobrou sladkovodní rybu s jemným bílým masem seženete v každém větším supermarketu.
Načítám komentáře...