Pečenáče z kapra Vladimíra Ráže
Seznam surovin
- kapr 1 kilogram
- sůl
- mouka pšeničná hladká
- vejce 2 kusy
- strouhanka
- olej (na smažení)
- ocet 400 mililitrů
- voda 400 mililitrů
- cibule 100 gramů
- mrkev 100 gramů
- cukr 70 gramů
- bobkový list
- semínko hořčičné
- sůl 10 gramů
Postup přípravy
Kapra nakrájíme na menší kousky, osolíme, obalíme v trojobalu jako klasický řízek, usmažíme a necháme oschnout na papírové utěrce.
Připravíme si lák: svaříme ocet, vodu, cukr, sůl, nakrájenou cibuli a mrkev a koření. Tímto lákem zalijeme smažené kousky kapra vloženého do sklenice. Necháme pár dnů uležet.
Poznámka k receptu
Nejlepší je připravit ho na Štědrý den a konzumovat na Silvestra.
Načítám komentáře...