Pečené kapří filety
Seznam surovin
- kapří filet 400 gramů
- citron 1/2 kusu
- drcený kmín 1 lžička
- cibule 1 kus
- pivo tmavé 100 mililitrů
- petržel hladkolistá 1 svazek
- česnek 4 stroužky
- máslo 50 gramů
- sůl
- pepř
- olej 1 lžička
Postup přípravy
1. Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte.
2. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem.
3. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem.
4. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut.
5. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli.
6. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout.
7. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě.
Načítám komentáře...