Pečení líni se zimní zeleninou
Seznam surovin
- lín 4 kusy (vykuchaný, každý o váze asi 250 g)
- máslo 40 gramů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 4 snítky
- bazalka 4 snítky
- kmín 1 lžička (mletý)
- sůl
Na zeleninu:
- brambory 6 kusů (střední)
- řepa červená 4 kusy (malá)
- cibule 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- cukr 2 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- tabasko 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Líny zbavíme šlemu, osolíme je, potřeme rozetřeným česnekem smíchaným s mletým kmínem a rozpuštěným máslem a břišní dutiny ryb naplníme petrželkou a bazalkou.
Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, uvaříme je do poloměkka v osolené vodě s cukrem a necháme vychladnout. Brambory ve slupce důkladně opláchneme a nakrájíme na dílky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme je spolu s bramborami do pekáčku. Promícháme je se solí, citronovou šťávou, tabaskem a olivovým olejem, přidáme řepu, pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C.
Líny vložíme do druhého pekáčku, také je vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Zeleninu pečeme asi o 10 minut déle, pak ji rozdělíme na talíře, každou porci doplníme pečeným línem a případně ještě přidáme dílek citronu na pokapání.
Načítám komentáře...