Pečení pstruzi s piniovými oříšky
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- pstruh 4 kusy (každý asi 300 g)
- ořechy piniové 200 gramů
- olej 80 gramů
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- citron 2 kusy
- sůl
- pažitka (nebo mladý pórek, na ozdobení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.
Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a každého obalíme nebo jen zlehka poprášíme hladkou moukou. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pstruhy na něm zprudka opečeme z obou stran, až získají křupavou kůrčičku. Vyjmeme je a uchováváme v teple.
Do zbylého výpeku v pánvi přidáme piniové oříšky a máslo a za stálého míchání oříšky krátce osmahneme. Uvařené měkké brambory slijeme.
Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme je rozpáleným máslem s oříšky. Přidáme uvařené brambory, vše ozdobíme pažitkou nebo jemně nakrájeným mladým pórkem a ihned podáváme, doplněné měsíčky citronu na pokapání.
Naše tipy
Načítám komentáře...