Pečený kapr s česnekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěného kapra rozkrojíme na dvě poloviny, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Stroužky česneku oloupeme, větší část nakrájíme na plátky a vsuneme je do zářezů v kapřím mase.

Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokud jsme je vařili ve slupce, nejdříve je oloupeme.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme nakrájené brambory, které lehce osolíme, opepříme a rozdělíme na ně zbylý prolisovaný česnek. Na brambory rozložíme připraveného kapra, kterého také osolíme a opepříme a na jednotlivé kousky rozdělíme zbylé máslo.

Na závěr vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova. Před podáváním kapra s brambory ozdobíme petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...