Pečený kapr s česnekem
Postup přípravy
Očištěného kapra rozkrojíme na dvě poloviny, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Stroužky česneku oloupeme, větší část nakrájíme na plátky a vsuneme je do zářezů v kapřím mase.
Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokud jsme je vařili ve slupce, nejdříve je oloupeme.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme nakrájené brambory, které lehce osolíme, opepříme a rozdělíme na ně zbylý prolisovaný česnek. Na brambory rozložíme připraveného kapra, kterého také osolíme a opepříme a na jednotlivé kousky rozdělíme zbylé máslo.
Na závěr vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova. Před podáváním kapra s brambory ozdobíme petrželkou.
Načítám komentáře...