Pečený kapr s paprikovým zelím

Seznam surovin

Na zelí:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapra očistíme, nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu.

V kastrůlku zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji mletou paprikou a moukou, krátce za stálého míchání orestujeme a zalijeme vínem. Vše promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme nakrájené zelí, smetanu a anýzový likér a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Na závěr zelí podle chuti osolíme a opepříme.

Porce kapra obalíme ve směsi mleté papriky, mouky a pepře a opečeme je na rozehřátém oleji. Přeložíme je do pekáčku a dopečeme ještě 15 minut v troubě vyhřáté na 150 °C.

Na talíře rozdělíme ohřáté zelí, přidáme porce kapra a podáváme s vařenými domácími fleky.

Poznámka k receptu

Výbornou přílohou jsou tenké plátky mladé cukety krátce spařené ve vroucí osolené vodě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...