Perkelt z kapra
Seznam surovin
- kapr 800 gramů (podkůvek + hlava a vnitřnosti)
- sádlo 100 gramů
- cibule 2 kusy
- paprika 1 lžíce (mletá)
- vývar rybí 300 mililitrů
- paprika zelená 1 kus
- rajčata 3 kusy
- kečup 2 lžíce (není nutné)
- smetana zakysaná
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kapří maso osolte a opepřete a nechte stranou. Z hlavy a vnitřností připravte vývar.
2. Na sádle do růžova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, vsypte papriku a krátce ji s cibulí promíchejte. Zalijte vývarem, promíchejte a přidejte na nudličky pokrájenou papriku
a rajčata (pokud chcete, můžete přidat také trochu kvalitního kečupu).
3. Vložte kapra a zakryté (nejlépe v troubě předehřáté na 180 °C) duste asi 15 až 20 minut. Perkelt můžete na závěr také dotáhnout přídavkem smetany. Podávejte například s pečivem.
Načítám komentáře...