Pikantní podkovy z kapra
Seznam surovin
- kapr 1 kus
- tatarská omáčka 4 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- kmín 1 lžička (drcený)
- paprika pálivá 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- sůl 1 lžička
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- pivo 50 mililitrů
- mouka pšeničná hladká
- citron 1/2 kusu (na ozdobu)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (na ozdobu)
Postup přípravy
Vykuchaného kapra rozkrájejte na podkovy. Tatarskou omáčku, hořčici, solamyl, sůl, koření, utřený česnek, citronovou šťávu a pivo rozmíchejte a směsí potřete kusy ryby. Přendejte je do mísy a přelijte zbytkem marinády. Mísu překryjte fólií nebo alobalem a uložte alespoň na 2 hodiny do chladu (nebo i přes noc).
Jednotlivé porce obalte v hladké mouce a usmažte z obou stran na rozpáleném oleji.
Podávejte ozdobené plátky citronu a snítkami zelené petrželky.
Poznámka k receptu
Vhodnou přílohou jsou jakkoliv upravené brambory a zeleninový salát.
Načítám komentáře...