Pošírovaný sumeček s dušenou zeleninou

Seznam surovin

Na zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce ryby osolíme a opepříme. Do menšího hrnce nalijeme trochu vody, zavěsíme na něj síto a vložíme do něj porce ryby. Hrnec zakryjeme poklicí, vodu přivedeme do varu, zmírníme teplotu a pomalu vaříme (pošírujeme) asi 15 minut.

Mezitím celer a karotku očistíme, cuketu omyjeme a vše nastrouháme na plátky. Mangoldy omyjeme a rozebereme na listy. V hluboké pánvi přivedeme k varu asi 1 dl vody. Vložíme do ní karotku a celer a zprudka vaříme asi 3 minuty. Pak přidáme cuketu, manglold a bylinkové máslo a dusíme ještě 2 minuty. Nakonec zeleninu podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Ryby rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a trochu vývaru z pánve, každou porci doplníme dílkem citronu na dochucení a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Podobně, jako sumečka, můžete v páře vařit i zeleninu (například brokolici), která si díky tomu zachová chuť, barvu i cenné vitamíny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...