Pošírovaný sumeček s dušenou zeleninou
Seznam surovin
- sumeček 4 kusy (filety, celkem asi 400 g)
- citron 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl mořská
Na zeleninu:
- mangold 2 kusy (malý)
- cuketa 2 kusy (malá)
- celer 1/2 kusu
- mrkev 2 kusy (karotka)
- máslo bylinkové 10 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Porce ryby osolíme a opepříme. Do menšího hrnce nalijeme trochu vody, zavěsíme na něj síto a vložíme do něj porce ryby. Hrnec zakryjeme poklicí, vodu přivedeme do varu, zmírníme teplotu a pomalu vaříme (pošírujeme) asi 15 minut.
Mezitím celer a karotku očistíme, cuketu omyjeme a vše nastrouháme na plátky. Mangoldy omyjeme a rozebereme na listy. V hluboké pánvi přivedeme k varu asi 1 dl vody. Vložíme do ní karotku a celer a zprudka vaříme asi 3 minuty. Pak přidáme cuketu, manglold a bylinkové máslo a dusíme ještě 2 minuty. Nakonec zeleninu podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Ryby rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a trochu vývaru z pánve, každou porci doplníme dílkem citronu na dochucení a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Podobně, jako sumečka, můžete v páře vařit i zeleninu (například brokolici), která si díky tomu zachová chuť, barvu i cenné vitamíny.
Načítám komentáře...