Pstruh po provensálsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pstruhy omyjte pod tekoucí vodou a důkladně osušte papírovou utěrkou. Do každé ryby z obou stran udělejte několik šikmých zářezů.

2. Toastový chléb namočte do mléka a nechte nasáknout. Lehce ho vyždímejte a smíchejte se čtyřmi nasekanými šalotkami, tymiánem, solí a pepřem. Bříška pstruhů naplňte ochuceným chlebem a svažte je kuchyňským provázkem nebo zašijte.

3. Připravte si pánev, kterou můžete použít i do trouby, a rozpalte na ní olej. Vsypejte zbývající šalotku nakrájenou na klínky, nahrubo nasekaný česnek a krátce orestujte. Pak do pánve vložte pstruhy a zprudka opečte z obou stran.

4. Do pánve přidejte citronovou kůru, zbývající bylinky a podlijte trochou vody. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut. Hotové ryby přelijte omáčkou z pánve. Podávejte s čerstvou bagetou

Poznámka k receptu

K rybě s vůní Francie nemusíte podávat přílohu – obsahuje totiž výbornou bylinkovou nádivku. Připravte si jen bagetu, kterou z pánve vytřete voňavou šťávu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...