Pstruh s citronovou kůrou
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (celkem asi 600 g)
- olej olivový 2 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná, trochu)
- pepř (mletý)
- sůl
- citron (na dochucení)
Na přílohu:
- brambory 4 kusy (velké, uvařené ve slupce)
- rajčata 2 kusy
- máslo bylinkové 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžička
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pstruhy omyjeme, očistíme, odřízneme jim hlavy a nožem je napříč po obou stranách nařízneme. Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a pomalu je opečeme z obou stran na kraji grilu nebo grilovací pánve.
Uvařené brambory oloupeme, potřeme polovinou oleje, osolíme a zprudka je opečeme na středu grilu nebo grilovací pánve ze všech stran dozlatova. Pak na kraj grilu položíme hlubokou pánev s bylinkovým máslem (nebo použijeme další pánev, kterou zahřejeme na sporáku), vložíme do ní grilované brambory, rozšťoucháme je a dochutíme solí a pepřem.
Omytá rajčata nakrájíme nadrobno, smícháme je se zbylou lžící olivového oleje a ústřicovou omáčkou a opepříme. Pstruhy rozdělíme na talíře, posypeme je trochou strouhané citronové kůry a podáváme s brambory, rajčaty a citronem na dochucení.
Načítám komentáře...