Pstruh s houbovou nádivkou
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (menší)
- máslo 100 gramů
- olej 1 lžíce
- cibule 1 kus (velká)
- strouhanka 120 gramů (jemná)
- houby 75 gramů
- citron 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek (nebo kerblík)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibulku nasekejte nadrobno a osmahněte ji na 50 g másla.
Houby očistěte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte je se strouhankou, citronovou kůrou a šťávou, solí, pepřem a nasekanou natí (několik plátků citronu a pár snítek natě si nechte na ozdobu). Ke směsi přidejte osmaženou cibulku.
Pstruhy vykuchejte, pokapejte citronem, lehce osolte a každou rybu naplňte nádivkou. Alobal potřete olejem, nandejte na něj ryby, na každou položte plátek másla, zabalte a pečte v troubě při 200°C asi 15 minut.
Potom ryby vyndejte z alobalu a ještě asi 5 minut je pečte na roštu nebo pod grilem. Ozdobte je plátky citronu a natí.
Poznámka k receptu
Podávejte s vařenými bramborami.
Načítám komentáře...