Pstruh s mandlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky toastového chleba nakrájíme na malé kostky a orestujeme je na troše olivového oleje do lehce zlatavé barvy. Přesypeme je do mísy a necháme prochladnout. Pak k nim přidáme měkké máslo a dvě třetiny pražených mandlí, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, polovinu lístků tymiánu a vinný ocet a promícháme.

Pstruhy uvnitř vypláchneme, osušíme je, uvnitř osolíme, lehce naplníme připravenou směsí a spíchneme špejlí nebo párátkem. Osolíme je i na povrchu, obalíme v hladké mouce a pomalu opečeme z obou stran v pánvi na oleji.

Ke konci přidáme k pstruhům kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citronovou šťávu. Pstruhy poléváme šťávou z pánve a pomalu je dopečeme dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každého
posypeme zbytkem pražených mandlí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...