Pstruh s mandlemi
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (vykuchaní )
- mandlové lupínky 200 gramů
- máslo 100 gramů
- chléb toastový 2 plátky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- ocet vinný 1 lžička
- tymián 4 snítky
- olej olivový
- máslo 1 lžíce (na pečení)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Plátky toastového chleba nakrájíme na malé kostky a orestujeme je na troše olivového oleje do lehce zlatavé barvy. Přesypeme je do mísy a necháme prochladnout. Pak k nim přidáme měkké máslo a dvě třetiny pražených mandlí, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, polovinu lístků tymiánu a vinný ocet a promícháme.
Pstruhy uvnitř vypláchneme, osušíme je, uvnitř osolíme, lehce naplníme připravenou směsí a spíchneme špejlí nebo párátkem. Osolíme je i na povrchu, obalíme v hladké mouce a pomalu opečeme z obou stran v pánvi na oleji.
Ke konci přidáme k pstruhům kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citronovou šťávu. Pstruhy poléváme šťávou z pánve a pomalu je dopečeme dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každého
posypeme zbytkem pražených mandlí.
Načítám komentáře...