Pstruh ve slaninovém kabátku
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (menší)
- slanina anglická 8 plátků (delší)
- smetana zakysaná 250 gramů
- pepř černý 1/2 lžičky (drcený)
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- paprika sladká 1 lžička
- cukr 1 lžička
- sůl
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Vykuchané a očištěné pstruhy uvnitř i zvenku posolte, zabalte do plátků slaniny a vložte do olejem vytřené pečicí nádoby.
Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi 15 minut.
Zakysanou smetanu rozmíchejte se solí, pepřem, chilli, paprikou a cukrem, nalijte na ryby a ještě 5 minut zapékejte.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborami a salátem.
Načítám komentáře...