Pstruzi se žampionovou omáčkou

Seznam surovin

Na nádivku:

  • žampiony 200 gramů (krémové)
  • cibule 1 kus (na orestování společně se žampiony)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté a osušené ryby pokapeme zevnitř i na povrchu citronovou šťávou a necháme je 15 minut v lednici odležet.

Na lžíci rozpáleného másla v teflonové pánvi zprudka orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme, až se všechna voda z hub vyvaří. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

Pstruhy osušíme papírovou utěrkou, poprášíme hladkou moukou a dutinu každé ryby naplníme žampionovou nádivkou. Rozložíme je do pekáčku s rozehřátým máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 195°C, 25 - 30 minut. Ryby během pečení jednou obrátíme. Upečené pstruhy před podáváním posypeme petrželkou.

Poznámka k receptu

Podávejte s vařenými bramborami, kroketami nebo dušenou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...