Pstruzi se žampionovou omáčkou
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy
- petržel kadeřavá/kudrnka 3 lžíce (nasekaná, na posypání)
- šťáva citronová (z jednoho citronu, na pokapání)
- sůl 1 špetka
- pepř barevný 1 špetka (mletý)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce (na posypání)
- máslo 2 lžíce (na pečení)
Na nádivku:
Postup přípravy
Omyté a osušené ryby pokapeme zevnitř i na povrchu citronovou šťávou a necháme je 15 minut v lednici odležet.
Na lžíci rozpáleného másla v teflonové pánvi zprudka orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme, až se všechna voda z hub vyvaří. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
Pstruhy osušíme papírovou utěrkou, poprášíme hladkou moukou a dutinu každé ryby naplníme žampionovou nádivkou. Rozložíme je do pekáčku s rozehřátým máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 195°C, 25 - 30 minut. Ryby během pečení jednou obrátíme. Upečené pstruhy před podáváním posypeme petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s vařenými bramborami, kroketami nebo dušenou zeleninou.
Načítám komentáře...