Pstruzi v parmské šunce
Seznam surovin
- pstruh 4 kusy (čerstvý nebo mražený)
- šunka parmská 8 plátků
- olej olivový 1,5 decilitru (Extra Virgin)
- limetka 2 kusy
- bylinky 1 hrst (čerstvé - rozmarýn, šalvěj, tymián)
- česnek 4 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme, máme-li mražené, necháme je zvolna rozmrznout v chladničce. Česnek prolisujeme do misky a smícháme ho se dvěma lžícemi oleje, lžičkou limetkové šťávy a solí. Touto směsí potřeme ryby uvnitř i zvenku a břišní dutinu naplníme celými stonky bylinek. Každého pstruha obalíme dvěma plátky šunky, převážeme provázkem a ryby uložíme na hodinu v chladu.
Pak je rozložíme na plech, přelijeme částí olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 – 15 minut dozlatova.
Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, pokapeme je zbylým olivovým olejem a šťávou z limetky a podáváme s bílým pečivem nebo bramborami.
Načítám komentáře...