Pstruzi v parmské šunce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme, máme-li mražené, necháme je zvolna rozmrznout v chladničce. Česnek prolisujeme do misky a smícháme ho se dvěma lžícemi oleje, lžičkou limetkové šťávy a solí. Touto směsí potřeme ryby uvnitř i zvenku a břišní dutinu naplníme celými stonky bylinek. Každého pstruha obalíme dvěma plátky šunky, převážeme provázkem a ryby uložíme na hodinu v chladu.

Pak je rozložíme na plech, přelijeme částí olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 – 15 minut dozlatova.

Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, pokapeme je zbylým olivovým olejem a šťávou z limetky a podáváme s bílým pečivem nebo bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...