Ragú z marinovaného sumce
Seznam surovin
- ryba 600 gramů (sumec filet bez kůže)
- mléko 200 mililitrů (plnotučné)
- pepř
- sůl
- máslo 70 gramů
- mrkev 200 gramů
- fazolové lusky 150 gramů
- cibulka jarní 100 gramů
- víno bílé 50 mililitrů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- nudle pohankové 400 gramů
- petržel hladkolistá 20 gramů
Postup přípravy
Filet sumce naložíme na 24 hodin do mléka. Poté vyjmeme, osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na másle.
Maso vyjmeme z pánve, vložíme pokrájenou zeleninku a cibulku, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, lehce svaříme, vložíme sumce, zalijeme čerstvou smetanou, rychle povaříme do zhoustnutí a
dochutíme.
Pohankové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se sekanou plochou petrželkou. Na talíři uděláme hnízdo z nudlí a přidáme ragú.
Načítám komentáře...