Ryba na česnekovém másle
Seznam surovin
- štika 4 porce (mořská)
- máslo 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- paprika červená 1 lžička (mletá)
- šalvěj 1 snítka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rybu osolte, opepřete a z obou stran opečte na dvou lžících másla. Na zbylém másle orestujte lístky šalvěje, vyjměte z pánve a odložte stranou. Do másla vsypte nadrobno nakrájený česnek, lehce ho opečte, zasypte paprikou, přidejte citronovou šťávu, promíchejte a nechte přejít varem.
2. Kousky ryby přelijte ochuceným máslem, přidejte opečené lístky šalvěje a podávejte s rychlými sýrovými toasty.
Poznámka k receptu
K rybě není třeba vymýšlet složité omáčky - stačí do výpeku přidat česnek, bylinky, koření a dokonalá šťáva je na světě. Nezapomeňte na čerstvou bagetu, abyste ji měli čím vytřít.
Načítám komentáře...