Ryba v paprikovém kabátku
Seznam surovin
- candát 1 kus (nebo jiná sladkovodní ryba )
- rýže dlouhozrnná 200 gramů (syrová )
- šťáva citronová 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- olej 5 lžic
- máslo 4 lžíce
- vývar zeleninový 750 mililitrů
- sůl 1 lžička
- pepř 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 2 lžíce (mletá)
- smetana 150 mililitrů
- citron
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Rybu vykuchejte a očistěte a prokapejte citronovou šťávou. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na 3 lžících oleje. Přidejte propláchnutou a okapanou rýži a za stále míchání ji nechte zesklovatět. Rýži přelijte vývarem a nechte dusit 20 minut.
Rybu třikrát nařízněte od břicha k páteři a vetřete sůl a pepř. Mletou papriku smíchejte s moukou a v této směsi rybu obalte.
Zbytkem oleje vymažte pekáč, naplňte ho rýží a položte na ni rybu. Rybu polijte rozpuštěným máslem a nalijte na ni smetanu.
Pekáč vložte do trouby předehřáté na 200°C a rybu pečte asi 30 minut.
Rybu podávejte ozdobenou plátky citronu a snítkami zelené petrželky.
Načítám komentáře...