Ryba v petrželové krustě
Seznam surovin
- česnek 2 stroužky
- sůl
- petržel hladkolistá 1 svazek
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- pstruh 1 kus (větší, vykuchaný)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- mouka pšeničná hladká (na poprášení)
- strouhanka 1 lžíce
- máslo 60 gramů (změklé + máslo na smažení a vymazání zapékací mísy)
Postup přípravy
Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme s najemno nakrájenou petrželkou a bazalkou.
Pstruha omyjeme, necháme mu hlavu a ocas. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a pstruha potřeme polovinou bylinkové směsi. Zlehka ho poprášíme moukou a osmažíme v pánvi na rozehřátém másle asi půl minuty z každé strany.
Do druhé části bylinkové směsi přimícháme větší část másla a strouhanku. Pstruha položíme do zapékací mísy vymazané máslem a potřeme ho na povrchu druhou částí bylinkové směsi, do které jsme přimíchali strouhanku a máslo. Pstruha pokapeme citronovou šťávou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme zakryté asi 25 minut, dokud krusta na povrchu nezezlátne (ke konci pečení pstruha odkryjeme). Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Pstruha během pečení průběžně kontrolujte, aby se krusta na povrchu nepřipálila.
Načítám komentáře...